0

Vánoční trendy v roce 2023: Jak si svátečně naladit interiér?

Vánoce se blíží mílovými kroky a s nimi přicházejí nové vzrušující trendy ve světě dekorací a dárkových inspirací. Jednou z klíčových novinek roku 2023 je barva Viva Magenta, která přináší do vánoční atmosféry dynamiku a svěžest. V našem článku se podíváme na to, jak tuto barvu využít ve vánočním zdobení a jaké další prvky mohou přispět k pohodovému a radostnému domovu.

Barva Vánoc 2023 je Viva Magenta

Hitem letošního roku je podle společností Pantone barva Viva Magenta. Tento smělý odstín je směsí červené, fuchsiové a růžové. Zdá se vám tato barva příliš vyzývavá? Máte pravdu! Viva Magenta je nápadná a okouzlující. Symbolizuje radost, optimismus a odvahu a je ideální barvou pro ty, kteří se rádi řídí trendy. S ní bude vaše vánoční výzdoba zaručeně in a nepřehlédnutelná. 

S ničím se to však nemá přehánět. Při použití této barvy ve vánočních dekoracích je důležité najít správnou míru – příliš mnoho magenty může totiž působit přesyceně. Doporučená je kombinace s neutrálními nebo pastelovými barvami – tlumeně šedou, bledě modrou nebo krémovou. Viva Magenta je dokonalá volba pro odvážné, kteří chtějí vytvořit výraznou a jedinečnou atmosféru během sváteční sezóny. Chcete být IN, ale baněk už máte plnou skříň? Ozdobte stromeček základní bílou, stříbrnou nebo bledě modrou a přidejte pár baněk Magenty. Obě barvy se budou skvěle doplňovat a vytvoří tak tu pravou atmosféru Vánoc.

Jehličí jako nezvaný host

Vánoční stromek je nejen symbolem svátků a nositelem radosti, ale zároveň zdroj malého zeleného chaosu v našich obývacích pokojích. Každý rok si slibujeme, že tentokrát to bude jiné, ale stejně nevyhnutelně skončíme v roli detektivů, kteří sledují zelené stopy po celém domě. Jehličí se stává naším nečekaným a všudypřítomným společníkem – v kuchyni, v ložnici, dokonce i v koupelně! A to nejlepší na konec – kdo by neměl radost z malého vánočního „dárku“ v podobě zapíchnutého jehličí v ponožce?

Ale nebojte se, máme pro vás řešení! Trik spočívá v tom, že přímo pod stromek umístíte kulatý kusový koberec. Nejenže bude vypadat stylově a dodá místnosti tu správnou vánoční atmosféru, ale stane se také vaším věrným spojencem v boji proti neposednému jehličí. Jak? Jednoduše pohltí všechen nepořádek, který ze stromečku během Vánoc spadne dolů, a nepustí ho dál. A s vysáváním můžete v klidu počkat až po svátcích. Koberec tak zachrání podlahy a zároveň ušetří práci. S tímto trikem budou Vánoce o něco klidnější a vy se můžete věnovat důležitějším věcem – jako je například vychutnávání vánočního cukroví bez obavy, že děti roznesou jehličí i k sousedům.

Zábava pro děti a chvilka klidu pro dospělé

Před Vánoci, kdy se děti těší na dárky, jako dospělí na víkend, může být velkou výzvou udržet je doma v poklidu. Zde přicházejí na scénu oblíbené MAXI kobercové omalovánky. Na tomto magickém koberci mohou malí umělci použít fixy a rozvinout své výtvarné vlohy. Jakmile se na koberci objeví tolik uměleckých děl, že by mohl být vystaven v galerii moderního umění, stačí ho hodit do pračky a je připraven na další kolo. Kobercové omalovánky nejen rozvíjejí dětskou kreativitu, ale také přispívají k jejich sebevědomí, protože každý výtvor je originální a neopakovatelný. A bonus? Díky koberci budou mít děti teploučko od podlahy, což se v zimě vždy hodí. Kobercové omalovánky jsou ideální pro rodiče, kteří chtějí před Vánoci nabídnout svým potomkům něco zábavného a zároveň udržet doma klid a pořádek.

Řekněte ne špatným dárkům

Když přijde na vánoční dárky, jsou dárkové poukazy jako kouzelné koberce – odvezou vás, kamkoli chcete. Představte si, že dáváte svým blízkým možnost zařídit si domov podle svého gusta. Ať už touží po luxusním perském koberci nebo praktické PVC podlaze, s poukázkou se mohou vydat na dobrodružství v oblasti interiérového designu, aniž by museli opustit pohodlí domova. Díky vám možná konečně vymění ten starý koberec v obýváku, na kterém se pořád potkávají s nechtěnými vzpomínkami na 80. léta. Krátce řečeno, dárková poukázka je jako bezpečný přístav pro ty, kteří chtějí darovat bez rizika, že by se někdo ztratil v záplavě nevhodných dárků.

Teplo domova vykouzlí kožešiny a huňaté koberce

Kdo potřebuje krb, když můžete mít kožešinu? Kožešina v obýváku nebo ložnici je jako VIP lístek do světa pohodlí – a to i bez krbu. Představte si, jak se vrátíte domů a nohy zaboříte do měkkého, hřejivého objetí kožešiny. Huňaté koberečky dodají vašemu interiéru nejen dotek útulnosti, ale i špetku luxusu. Stylová, pohodlná a luxusní – kožešina v interiéru je prostě tou nejlepší volbou pro každého, kdo chce přidat svému domovu trochu tepla a pohody. Kožešina v obýváku nebo ložnici není jen praktická, ale i stylová – je to jako mít kousek luxusu, který vždy zahřeje, i když venku padají vločky.

Vánoce nabízejí řadu možností, jak si užít svátky ve stylu, pohodlí a s moderním nádechem. Koberce jsou najednou víc než jen podlahová krytina: jsou symbolem tepla a útulnosti, které jsou tak důležité během vánočních svátků. Ve světle svíček a vánočních světel každý koberec přidává ten pravý nádech domácí pohody, obzvlášť v chladných zimních dnech. A pokud letos budete slavit Vánoce s malým průzkumníkem, který se právě naučil lézt, je koberec neocenitelným spojencem. Poskytuje měkký, bezpečný prostor pro první dobrodružné výpravy vašeho dítěte. 

Vánoce jsou časem radosti, tepla a rodinného pohodlí, proto vám přejme, abyste si je užili bez zbytečných obav a stresu. Všichni si po tom dlouhém a namáhavém roce zasloužíme trochu odpočinku. Tak si jej nenechte pokazit neomytými okny, špinavou podlahou, spáleným cukrovím a věčným povykem pro nic.